ADANA / SEYHAN - Gülbahçesi Ortaokulu

Mrt

Okulumuz Rehberlik servisi tarafından öğretmenlerimize deprem sonrası okul hayatına geri dönüş adı altında psikososyal destek ve bilgilendirme yapıldı.

Şbt

Okulumuzda e-Twinning projesini yürüten ve okulumuza Avrupa Kalite Etiketi kazandıran başta İngilizce Öğretmenimiz Zeynep BAV'a ve e-Twinning projesi yürüten İngilizce Öğretmenleriz Yakup ÇAPRAZ ve Buket BİÇER'e teşekkür ederiz .

Ock

Sağlıklı Beslenme, Obezite ve Çölyak Hastalığıyla ilgili bilgilerndirme semineri yapılmıştır.

Ara

Kadına yönelik şiddetkadınların cinsiyetleri nedeniyle maruz kaldıkları fiziksel, cinsel, psikolojik acı veya ıstırap veren ya da verebilecek olan her türlü eylem, uygulama ya da bu tür eylemlerle tehdit edilme, zorlanma veya keyfi olarak özgürlükten yoksun bırakılmalarıdır.

Okulumuz Rehberlik servisi tarafından bu anlamlı günde velilerimiz bilinçlendirildiler.

Kas

Kades ve Kadına El Kal-ka-maz projeleri ile ilgili okulumuzda çalışma ve bilgilendirmeler yapılmıştır.

Haz

Okulumuzda düzenlenen sınıflar arası futbol turnuvası galibi 8/İ sınıfı olmuş ve karne töreninde kendilerine madalyaları verilmiştir.

Haz

Millî Eğitim Bakanlığınca okullar arası başarı ve imkân farklılıklarını azaltmak ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla "Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi" hayata geçirildi. Proje için 3 milyar liralık bütçe ayrıldı.

Haz

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından KOD01-Robotik ve Kodlama Faaliyetleri Kapasite Geliştirme Programı kapsamında; 15 Haziran 2022 Çarşamba günü Saat 09:00 'da Yüreğir Serinevler Kapalı Spor Salonu'nda  resmi  ve özel tüm okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılım sağlayacağı KOD 01 Adana Robotik ve Kodlama Şenliği yapılmıştır.

Okulumuzu temsilen Teknoloji Tasarım öğretmenimiz Erkan TOGA ve öğrencimiz Nurullah ARİCİ yaptıkları çalışmalar ve projeler ile birlikte katılım sağladılar.

Öğretmenimize ve öğrencimize verdikleri emeklerden dolayı okul teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.

Okulumuz Türkçe Öğretmeni Mehmet Soner ODUNCU tarafından yürütülen;

7-14 yaş arası özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerle gerçekleştirdiğimiz, Türkiye, Litvanya, İtalya ortaklı, The Journey From Waste To Art With SEN  (Özel Eğitim İhtiyacı Olanlarla Atıktan Sanata Yolculuk) adlı projede sona gelmiş bulunmaktayız.

Öğrencilerimiz, evlerinde atık olabilecek veya kullanılmamış geri dönüşüm malzemeleri olabilecek kağıt, plastik ve metal malzemeleri toplayarak çeşitli tekniklerle sanatsal ürünlere dönüştürdüler. Çalışırken ruh hallerini ve hayal güçlerini işlerine yansıtarak özgürleştiler. Bu sayede geri dönüşüme katkı sağladılar. Elde edilen ürünler sayesinde bir başarı duygusu yaşadılar ve özgüvenlerini artırdılar.

Ekim ayında başlayan projemiz Mart ayında sona erdi.

Ekim ayında proje planı oluşturuldu ve atamalar yapıldı. Ekim ayının son haftasında belirlenen etkinlik başlıkları proje sayfasına yüklendi.

Kasım ayında proje logosu ve afişi hazırlanacak olan öğrenciler değerlendirme formu ile belirlendi. Aktif olarak katılan ortaklar ülkeyi, ili, okulu ve öğrenciyi tanıttı.

Aralık ayında ortaklarla çevrimiçi bir toplantı yapıldı. Kağıt atıklarından ürünler yapmak ve yeni kartlar yapmak ve e-kitap oluşturmak,

Ocak ayında plastik atıklardan ürün elde edilmesi ve e-kitap oluşturulması,

Şubat ayında metal atıklardan ürün üretme ve e-kitap oluşturma görevleri başarıyla tamamlandı.

Mart ayında yapılan çalışmaların ve elde edilen ürünlerin yaygınlaştırılması ve ortak bir ürün oluşturulması görevleri hayata geçirildi.

Bu proje ile öğrencilere farklı bir bakış açısı kazandırdık ve akademik çalışmalarını destekledik. Koordinasyon ve kas becerilerine yönelik çalışmalarla birlikte fiziksel becerilerinin gelişmesi, dikkat sürelerinin uzaması, özgüvenlerinin artması ve sosyal becerilerinin gelişmesi sağlanmıştır. Web 2.0 araçlarını kullanma becerilerinin gelişmesiyle birlikte teknolojinin olumlu kullanımına ilgi artmıştır. Proje disiplinler arası işbirliğine katkıda bulunmuştur. Uluslararası işbirliği içinde çalışmanın tarafların yeni keşiflerine ışık tuttuğu gözlemlendi.

Mrt

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve  ACROME Robotik Mekatronik Sistemleri San. ve Tic. A.Ş. arasında imzalanan Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü çerçevesinde yarışmanın ortaya çıkardığı rekabet duygusu ile öğrencilerin kodlama becerilerinin en üst seviyeye ulaşmasını sağlamak üzere en yoğun katılımın olduğu Çizgi İzleyen (Temel Seviye), Çizgi İzleyen (İleri Seviye), Çizgi İzleyen (Hızlı Seviye), İnsansız Hava Aracı (Mini Drone), Mini Sumo ve Labirent Ustası olmak üzere 6 kategoride https://riders.ai platformu üzerinden bu yıl ilk defa Sanal Robot Yarışması ile ön eleme yapılacağı ve  başvurularının https://robot.meb.gov.tr adresinden yapılacaktıtr.

Mrt

7. Sınıf öğrencilerinin  Fen Bilimleri Dersi Geri Dönüşüm Konusu ile ilgili atık maddelerden yaptıkları oyuncaklar,  kalemlikler ve kumbaralar okulumuzda sergilendi.

Fen Bilimleri Öğretmeni Gizem BOZKURT'a ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz Türkçe Öğretmeni Mehmet Soner ODUNCU Türk ve yabancı ortakların katılım sağladığı The Journey From Waste To Art With Sen Projesinde yer alarak öğrencileri ile birlikte  çalışmalara başlamıştır.

May

İçinde bulunduğumuz Covid 19 salgını nedeniyle bu yıl Etwinning günü evlerimizde kutlanıyor. Okulumuz 7/I sınıfı öğrencileri ve okulumuz Etwinning proje yürütücü öğretmeni Zeynep BAV öncülüğünde evlerimizde Etwinning projelerimizin bizlere kazandırdıkları ve gelişimimize olan katkıları konulu etkinlikler hazırlanıyor ve 9 Mayıs Etwinning günü coşku ile kutlanıyor !